Gij zult innoveren

U bent ondernemer? Gefeliciteerd. Althans, ondernemers dien je te feliciteren. Toch? U heeft de keuze voor uzelf gemaakt, de sprong gewaagd en nu mag j zichzelf rekenen tot een stukje van de kurk waarop onze economie drijft. Dat verdient een felicitatie. Helemaal als je bedenkt wat er allemaal op u af gaat komen. Dat is namelijk niet gering.

Een ondernemer moet tegenwoordig veel. Maar bovenal moet hij –u – innoveren. Een ondernemer die niet voortdurend bezig is met innovatie, is geen goede ondernemer. Zo. Was u daar nog?

Zullen we er nog maar eentje inkopen? U heeft namelijk tijd genoeg om te innoveren. De crisis is voorbij. Het getob over de toekomst is klaar. U gaat per heden weer bakken geld verdienen. Want u gaat weer innoveren.

Zo gemakkelijk is dat. U schuift in de stoet van eeuwige optimisten die elke zondagochtend een hotel in Noordwijk plegen te bezetten, want u bent het vleesgeworden bewijs dat Nederlandse ondernemers geen crisis kennen. Crisis is voor de armoedigen onder ons. Niet voor de bikkels die elke ochtend uit hun bed springen, barstend van de nieuwe ideeën.

Als u tot hier bent gekomen, verdient u een lintje. U heeft al twee alinea’s baarlijke nonsens achter  de kiezen. Die u waarschijnlijk blootlacht gelijk die boer met kiespijn. U bent wellicht al blij dat u het leven heeft als ondernemer. U zou niet weten waar u zou moeten innoveren. Eerst maar eens zorgen dat de huidige toko een beetje opkrabbelt, “as is”. Toch… kan het geen kwaad om met vernieuwende blik eens naar uw bedrijf te kijken. U denkt er nu nog niet aan, maar de tijd komt echt dat ook uw bedrijf zal moeten vernieuwen. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs het product te betreffen, maar kan ook met de bedrijfsvoering te maken hebben. Ook dat is innovatie. Die zult u ergens van moeten betalen.

Zo hebben we het cirkeltje weer rond. De sleutel tot elke innovatie is uw cashflow en die is weer afhankelijk van een goed debiteurenbeheer.

Misschien is het nu wel tijd om te innoveren in dat cruciale stukje van de bedrijfsvoering: credit control. Die wereld heeft in het afgelopen decennium niet stilgezeten. Lean. Order to Cash. Fulfillment. Wat kan dit voor uw bedrijf betekenen?

Is namelijk best een aardig plekje. Aan die tafel van Mens.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.